"Életed a gyógyszered" előadássorozat V. előadás A koleszterin című előadás

2024. február 14. 17:30

(Naptárba ment)

Karácsony Sándor Közösségi Ház"Életed a gyógyszered" előadássorozat V. előadás A koleszterin című előadás
Előző előadásunk alkalmával megértettük, hogy a tökéletes egészség diéta működtetése során a célunk az egészség elérése, visszaszerzése, s az ehhez vezető út megegyezik az ideális testsúly eléréséhez vezető úttal, mintegy mellékhatásként. Megértettük, hogy rosszul tápláltsággal miért nem lehet fogyni, de arra nem adtunk még választ, hogy hogyan lehet. Azért nem, mert ahhoz, hogy erről teljeskörűen tudjunk beszélni, még hiányzik egy pár téma, például a „mérgező” ételek, az alvás rendezése, a megfelelő vitamin és ásványi anyag ellátottság. Úgyhogy az egészséges fogyás témakörét az előadássorozat végén még egyszer elővesszük.

Még nem beszéltünk azonban a rostokról, most ez is sorra kerül. Végleg rehabilitáljuk, vagyis visszahelyezzük a táplálkozásunkba a tojást a megfelelő helyre, és újra beszélünk a zsírokról, mert témánk a koleszterin lesz. 
Az étrendkiegészítők közül a kolinról és a folsavról fogunk beszélni. 

Az tökéletes tányér összeállítása nagyon teljesíthetetlen feladatnak tűnik első ránézésre, de beszélünk róla, hogy egyrészt az elég jó is jó, másrészt milyen taktikai megfontolások vannak, amik segítenek.

Várunk szeretettel szerdán, a szokott helyen, a szokott időben.