Beszéljünk a zsírokról!
Én elég idősen jöttem rá arra, hogy az ételek jó ízét a zsír adja és nem a delikát! Hogy egy fasírt olyan, mint egy száraz vagdalthús zsiros rész nélkül, amit jó sokáig forgatok a számban és még akkor sem lesz az igazi. De éppen eleget hallgattam egy hentes barátunkat, úgy tud beszélni a vietnámi sertés zsírjáról, hogy mára már én is szenvedéllyel fogyasztom a tepertőjét és a mangalicáét is, főleg ha szabadon tartott és sokat legelt. Rögtön felismerjük, szoktuk is mondani, hogy ez bizony boldog malac volt!
A sok ellentmondó információ közül válasszuk ki, hogy milyen fajta zsírral járunk a legjobban! Ami aztán hat a súlyunkra, és az összes olyan betegségre, amelyekről azt gondoljuk, hogy tegnap még semmi bajunk nem volt… De már tudjuk, hogy a betegségek többsége nem ilyen természetű! Az első előadáson beszéltünk erről is. S most arról lesz szó, hogy mihez járul hozzá a mindennapos döntésünk, most a zsírválasztásunk: a ránk lesújtó betegségekhez vagy inkább az egészségünkhöz. Értsük meg ezt is a józan paraszti eszünkkel!
Várunk szeretettel!