"Életed a gyógyszered" előadássorozat IV. előadás A túl sok hús nem egészséges? című előadás

2024. február 07. 17:30

(Naptárba ment)

Karácsony Sándor Közösségi Ház"Életed a gyógyszered" előadássorozat IV. előadás A túl sok hús nem egészséges? című előadás
Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért kell ennyit foglalkozni a táplálkozással. Egyszerű a válasz, mert betegre esszük magunkat. Nem csak azért, mert sokat eszünk, hanem mert nem is jókat eszünk. Gyere el a következő előadásra, hogy ismereteket szerezz a fehérjékről. Minden előadás eleje ismétléssel kezdődik, most aktuálisan összefoglaljuk a szénhidrátokról megszerzett tudásunkat. Majd rátérünk az új témára, ami a fehérje lesz.

Azt halljuk, hogy a túl sok hús nem egészséges, a vegánok hosszabb ideig élnek. Ezt a mondatot elemezzük, hogy mi az, hogy sok, mi az, hogy hús és milyen összefüggés van a hosszú élet és a fehérjefogyasztás között. A fogyókúra pilléreként is mindenképpen eszünkbe jut a fehérje, kitérünk erre is. Aztán beszélünk arról, hogy rendkívül válogatósak is lettünk, a gyermekeink nem esznek „testrészeknek” kinéző csirkecombot, hogy a kaparóról (csirkeláb) már ne is beszéljünk. A májnak erős íze van, a legtöbben nem szeretik, közben meg a természeti népek és a ragadozó állatok is a belsőséget fogyasztják el leghamarabb. Beszélünk még a kollagénről, amit nagyszüleink így nem is ismertek, mégis sokkal többet fogyasztottak belőlük és ennél fogva kevesebb ízületi problémákkal is bírtak.

Ha eddig nem hallgattad az előadásokat, akkor is be tudsz kapcsolódni, mert egyrészt ismétlünk, másrészt bármelyik területén javítasz az életmódodnak, az mindenképpen jó hatású lesz összességében. 

Várunk szeretettel a szokott időben, szerdán, február 7-én, fél hatkor a Karácsony Sándor Közösségi Házban.