Rendhagyó Irodalomóra

2024. június 11. 11:00

(Naptárba ment)

Árpád MoziRendhagyó Irodalomóra
Rendhagyó irodalomóra
Tallér Edina, Gerner Csaba, Kovács Áron
2024. június 11. 11.00
Földes, Fő u. 2. Árpád Moz

????TALLÉR EDINA ÍRÓ, DRÁMAÍRÓ, ÚJSÁGÍRÓ Kiskunhalason született, ma Budapesten él.
Öt regénye (A húsevő, Lehetek én is, Most akkor járunk?, Holnaptól minden rendben, Lány a város felett) és egy drámakötete (A negyvenkettedik széken ülő nő) jelent meg eddig. Számos drámáját mutatják be hazai és külföldi színházak. Egy perccel tovább című műve 2016-ban elnyerte a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál fődíját, A negyvenkettedik széken ülő nő című monodrámájának vajdasági ősbemutatója ez év szeptemberében volt, Újvidéken, Kaliforniai álom című komédiájának angol nyelvű ősbemutatójára pedig szintén ebben az évadban kerül sor NewYorkban.

????GERNER CSABA SZÍNMŰVÉSZ, RENDEZŐ Kiskunhalason született, jelenleg Budapesten él. Pályája Békéscsabán indult, azóta szabadfoglakozású művészként az ország szinte minden színházban láthatta a közönség. Játszott többek között Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Pinceszínházban, Budapesten az RS9 Színházban, a Pinceszínházban, a Bethlen Téri Színházban, a Ram Colosseumban, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Játékszínben. Rendezett előadást a nagymúltú New York- i LaMaMa Színházban is. Nevéhez fűződik több irodalmi sorozat is, mint például az Úton megállók című nemzetközi várndorműsor, melyet 2020 óta szerveznek és vezetnek Tallér Edinával. 2021-ben A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a „Legjobb férfi epizodista”- díjat, valamint ugyanebben az évben a romániai Atalier Nemzetközi Színházi Fesztivál „Legjobb férfi alakítás” díját.

????KOVÁCS ÁRON ÉNEKES, MŰSORVEZETŐ tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte, magyar tanári szakon diplomázott. 1997-ben indult televíziós-és rádiós karrierje, azóta aktív a médiában, de zenészként és színészként is aktív. Olyan műsorok élén volt látható, mint a Szerencseszombat, a Popdaráló, az Áll az alku, A sztárok a fejükre estek, vagy az Észbontók.
Énekes-színészként musicalekben, vígjátékokban is szerepel, Gerner Csabával közös irodalomnépszerűsítő zenés műsorokat szervez Klasszikusok újratöltve címmel.

Az esemény látogatása ingyenes.

A Petőfi Kulturális iProgram a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.