SAJTÓKÖZLEMÉNY PROJEKTZÁRÁSRÓL - EFOP-1.5.3-16

SAJTÓKÖZLEMÉNY PROJEKTZÁRÁSRÓL

 

Kaba Város Önkormányzata a Konzorciumi partnerekkel közösen a Humán közszolgáltatások fejlesztése Kabán és a környező településeken című pályázatát sikeresem megvalósította.

 

A pályázat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, EFOP-1.5.3-16 kódszámú, „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című pályázati felhívás keretében került benyújtásra. 

 

A nyertes pályázat azonosító száma és címe: EFOP-1.5.3-16-2017-00010  „Humán közszolgáltatások fejlesztése Kabán és a környező településeken” 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A támogatás mértéke 100%. 

A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg.

A konzorcium tagjai: 

- 6 érintett települési önkormányzat: Kaba Város Önkormányzata, Földes Nagyközség Önkormányzata, Nagyrábé Nagyközség Önkormányzata, Bihardancsháza Község Önkormányzata, Tetétlen Községi Önkormányzat, Biharnagybajom Községi Önkormányzat; 

- Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat; 

- Kaba Támasz Alapítvány. 

A konzorcium vezetője: Kaba Város Önkormányzata.

 

A projekt kezdetének időpontja: 2019. 10. 01.

A projekt befejezésének időpontja: 2022. 12. 31.

A fejlesztés eredményeként a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítése érdekében 10 új munkahelyet teremtettek az önkormányzatok. Kompetencia-felmérés, egyéni fejlesztési terv alapján végzett kompetenciaképzésben részesült 200 fő. 150 főnek mentorálás segítette az aktív munkaerő-piaci eszközökhöz való jutását.

Közösségi, egészséges életmód programok és közszolgálatok elérhetővé váltak, humán szolgáltatások fejlesztése érdekében szervezett programok, események kerültek megrendezésre a teljes lakosság számára. A fiatalok közösségépítését szolgáló programok valósultak meg. 

A kultúrák közötti párbeszéd erősítése érdekében nemzetiségi programokat, eltérő kultúrák megismerését elősegítő programokat szerveztek az érintett önkormányzatok.

A projektről bővebb információt a www.kaba.hu oldalon olvashatnak. 

 

További információ kérhető: 

Váradi Istvánné, szakmai vezető  

elérhetőség (30-3161120, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )